Happy Republic Day
Loader
Join Now
The Future Of Design
Explore & Enjoy!!!
Architect, Interior Designer

Villa by the backwaters - Kochi, Kerala.

Never before had a pocket sized plot felt so larger than life. Tucked between a dense cover of palm trees and backwaters, here time seems to pause and takes one back to an era gone by. Local fishermen sail by in their wooden canoes selling their fresh catch from the sea, the summer breeze coaxing a gentle psithurism that lulls one into a nap and the seagulls squawking as they glide over the backwaters all day long. This seemed like a different world the very first time we visited the site and each time thereafter. The project commissioned to us had layers of expectations. From that of a holiday home for the globetrotting client to a home where his septuagenarian parents could have an enriched retired life. With a brief so clear and a context so strong, ideating a design concept couldn’t ever have been easier. All throughout the project timeline, we ensured that we respected the context where we are building. This involved a detailed climatic study to reduce the dependency on artificial thermal comfort, studying and working with local materials, engaging local craftsmen to build and create using traditional techniques and ensuring the project is an honest effort in giving shape to the client’s idea of home. Project Area: 6000 sqft. Built up area: 3900 sqft. Architecture & interior design: studio TAB. Principal Architects: Rahul Das Menon & Ojas Chaudhari Project lead Architect: Ar. Jerin Joseph Architectural lead: Ar. Tushal Pandey

Villa by the backwaters - Kochi, Kerala.

Street View

trans

18 more projects by Rahul Menon & Ojas Chaudhari

TOP