Happy Republic Day
Loader
Loader

Amit Khanolkar

Associate at DIG ARCHITECTS
Showing Images From Project: A house with a transluscent box

The primary idea was to subvert the conventional notions of creating picturesqueness within the interior environment. A new kind of aesthetic therefore has emerged out of organizational moves followed by material strategies. The 1000 sft apartment had 2 Bedrooms & 1 small study room which was adjacent to the ‘L’ shaped Living– Dining area. However the existing organization failed to delineate the spatial/visual connections between all the said components. The design proposition was a ‘Wrap’ formed by sloping ceilings of Living- Dining and the partition which separated the dining area from the study room. The ‘Wrap’ not only defined the dining space but also made the living space bigger at least by a meter. The ‘Wrap’ is then pierced by a ‘Box’ which separated the living room & the study room. However the separation was not hard as the box was skinned by frosted Acrylic. The boundary between the two spaces was thus blurred. An element of ‘Light Streak’ was added between two sloping ceilings which not only illuminated the outer space but also visually connected it to the interior bedrooms. Both the Bedrooms followed the same language of austerity as the outside spaces. Although the wooden furniture was minimal it was enough to bring warmth in the house. The white walls were draped with contemporary Artwork. Small items were used to embellish the Domestic environment with Play.

Browsing 7 Photos




    • Like Stylefile
      Master bedroom
    • Like Stylefile
      Library
    • Like Stylefile
      Dining + Passage + The Box
    • Like Stylefile
      The outdoor connection
    • Like Stylefile
      The Passage carved out along the BOX
    • Like Stylefile
      The ceiling interface
    • Like Stylefile
      The Box
TOP