Happy Diwali
Loader
Loader

YATIN KAVAIYA & JITEN TOSAR

Showing Images From Project: A DEGREE SALON

The speedily growing salon chain Avon lets each of its branches sport a uniquely designed concept and when Usine Studio was asked to brew up something interesting for their 800 sq ft Vasna Road branch in Vadodara, the duo knew just what to do. They decided to fashion the place in a smart, Neo-retro mood, considering it is all the rage recently. The design is ruled by shades of grey with well-decided bursts of ochre yellow and brick reds. This scheme is then bathed in a soft yellow light giving the ambience a crisp yet bouncy quality. The space is topped by a ceiling where the exposed services in a calm cobalt blue dictate a sincere industrial charm. The pinewood reception desk is a stately welcome which is elegantly contrasted by the glass divider screen; the wood and glass together instil the rustic modern vibe that was intended. The stepped up waiting area has a lower ceiling than the rest of the space, which invites you in towards a large cloudy grey sofa. Retro graphics that went along with themes of salon and grooming were employed to amplify the undertone. An angular juxtaposition of checkered grey and white flooring imparts a movement to the otherwise still elements that face each other covertly. The set up almost reminds one of a chess board where the mirrors and arm chairs seem to be the bishops and pawns. The rawness of the built space is utilised by leaving the brick work exposed. The flatness of the wall is skilfully articulated by projecting 5” wooden bands betw

Browsing 7 Photos




    • Like Stylefile
      FACADE
    • Like Stylefile
      STYLING STATIONS
    • Like Stylefile
      RECEPTION SCREEN
    • Like Stylefile
      STYLING STATIONS
    • Like Stylefile
      STYLING STATIONS
    • Like Stylefile
      CONSULTING AREA
    • Like Stylefile
      MAKEUP ROOM
TOP