Happy Diwali
Loader
Loader

Ambrish Arora

Co-owner at Studio Lotus
Showing Images From Project: Nair House

The house was to be conceived as a pre-engineered structure keeping in mind the vagaries of local building labor. This approach minimizes damage to the site's ecology and simultaneously reduces the duration of construction. The slope of our site allowed for the house to step down, while the south and east faces opened to the vistas of the picturesque coffee plantations around the valley. We wanted to optimize on the intake of sun light by virtue of the form of the roof, in response to the climate of Coonoor.

Browsing 7 Photos




    • Like Stylefile
      Roof
    • Like Stylefile
      Elevation
    • Like Stylefile
      Sloping roof with view of Coffee plantation
    • Like Stylefile
      Architectural drawing
    • Like Stylefile
      Architectural drawing
    • Like Stylefile
      Architectural drawing
    • Like Stylefile
      Exterior / Facade
TOP